Vraag & antwoord

De belangrijkste e-liquid-smaken?

E-liquid-smaken worden vaak ingedeeld in een aantal hoofdgroepen: Tabak, Menthol, Fruit, Dankjes en Zoet/Dessert. Maar vele zijn ook samenstellingen van smaakgroepen.

Over smaak valt niet te twisten en dat geldt zeker voor ieders voorkeur voor e-liquids. Ben je een echt tabak-mens, al dan niet in combinatie met een frisse menthol-toevoeging? Velen gaan echter liever voor fruitige liquids of kiezen voor zoete vloeistoffen om te dampen. De keuze is natuurlijk geheel aan jou!

Smaak-groepen

Er zijn bij e-liquids letterlijk honderden smaken om uit te kiezen. En daarbij wordt veelal onderstaande indeling in smaakgroepen aangehouden:

E-liquid-smaken Tabak1. Tabak
Voor iemand die net overstapt van echt roken is de keuze voor een tabak-liquid heel logisch. Je bent immers op zoek naar een heuse vervanging en dan is de keuze snel gemaakt. Bedenk je echter goed dat een e-liquid nooit helemaal naar echte tabak zal smaken. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat je bij roken te maken hebt met verbranding en de specifieke smaak die daarbij hoort. Fabrikanten van e-vloeistoffen kunnen dat nooit 100% nabootsen, want bij elektronische roken is er sprake van verdamping.

Is dat erg? Nee hoor, want de smaak van tabak-liquids zal na even doorzetten gewoon lekkerder zijn en veel overstappers ervaren echte tabak-rook na verloop van tijd zelfs als onsmakelijk. Dus houd even vol en ook jij zult kunnen genieten van tabak-smaak-varianten als Amerikaanse-, Engelse- of Turkse-tabak en liquids als shag, pijp en zelfs sigaar. Een tip: probeer eens de smaak RY4, een tabaksmaak met een vleugje karamel…

E-liquid-smaken Menthol2. Menthol
Een heel populaire smaakgroep waaronder eigenlijk veel meer smaken-varianten vallen dan je in eerste instantie zult denken. Want e-liquids met aanduidingen als munt, mint en pepermunt worden hier ook onder geschaard. Dit soort ingrediënten worden ook toegevoegd aan andere smaak-groepen voor net een beetje frisheid in de smaak. Zo heb je veel tabak- en fruit-smaken met een beetje menthol/munt.

E-liquid-smaken Fruit3. Fruit
Noem een willekeurige fruitsoort en je kunt er zo goed als zeker van zijn dat er een e-liquid met die smaak beschikbaar is. Populair zijn natuurlijk smaken als aardbei, watermeloen, banaan, bosvruchten en appel, maar er zijn er nog heel veel meer. Wat dacht je van perzik, mango, kiwi en cassis (zwarte bessen)? Of ananas, sinaasappel, framboos of peer? Bestel eens wat fruit-liquids en bepaal of het iets voor jou is.

E-liquid-smaken Drankjes4. Drankjes
Dranken omgezet naar e-liquid. Heel populair zijn bijvoorbeeld cola, koffie (Cappucino) en limonade. Maar ze zijn er ook met smaken als Pina Colada, whiskey, slush puppie of milkshake. Proost!

E-liquid-smaken Zoet5. Dessert / Snoep
Voor de zoetekauw. Vaak met wat vanille en/of karamel, maar je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een liquid met die smaak beschikbaar. Van desserts als vanille vla, crème brulée en appeltaart tot snoepsmaken als drop, zuurtjes en kauwgom. Aan jou de keuze…

6. Overige, samengestelde smaken
En dan zijn er tenslotte natuurlijk de samengestelde smaken, e-liquids met complexe samenstelling die niet zo maar onder één van bovenstaande groep te scharen zijn. Vaak ook te duur als all-day-vape, maar vanzelfsprekend wel heel lekker voor af en toe tussendoor of op speciale momenten.

Gerelateerde berichten