De prijs van e-liquid is zeer uiteenlopend en eigenlijk zegt het heel weinig over de kwaliteit. Duurdere e-vloeistof is wel vaak complexer met meer verschillende (en duurdere) ingrediënten.

E-liquid wordt in Nederland alleen nog verkocht in flesjes met 10 milliliter vloeistof. En voor die hoeveelheid betaal je tussen de € 2,- en maximaal € 10,-. En je kunt er zeker van zijn dat daar heel smakelijke goedkope liquids tussen zitten en zeker ook veel minder lekkere duurdere merken.

Bekijk als voorbeeld onderstaande video voor een (Engelstalige) review van goedkope e-liquid van 88Vape. Deze kosten letterlijk £ 1,- (ongeveer € 1,10), maar blijken zeer smakelijk…

We hebben dit merk overigens nog niet ergens in Nederland te koop gezien, maar het is wel een goed voorbeeld van dat goedkoop zeker niet altijd slecht hoeft te zijn ;-).

Geen rommel

Laat je niks wijsmaken; duurder betekent bij e-liquid zeker niet altijd lekkerder. Natuurlijk speelt je persoonlijke smaakvoorkeur hierbij een grote rol, maar zoals bij alles zijn er gewoon merken die een hogere prijs vragen voor hun producten. En je kunt er vanuit gaan dat er in Nederland geen rommel wordt verkocht, hoe laag de prijs ook is. Daarvoor is er te strenge wetgeving en te veel controle.

Millers Juice Silverline

En mooi voorbeeld van e-liquids die zeker niet duur zijn en toch erg smakelijk, zijn de vloeistoffen binnen de Silverline van Millers Juice. Dit 100% Nederlandse merk is in 2014 in de markt gezet met uit ons eigen land afkomstige ingrediënten van – naar eigen zeggen – gegarandeerd de allerhoogste kwaliteit. En alle producten worden geproduceerd in een eigen ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerde fabriek en natuurlijk is alles sinds de verscherpte wetgeving vanaf 2015 nu volledig TPD2-proof.

De Silverline bestaat op dit moment uit 39 meest enkelvoudige smaken in groepen als Tabak, Fruit, Menthol en Zoet en deze zijn allemaal beschikbaar met nicotine-gehaltes van 0 tot 18 mg/ml. De e-vloeistoffen zijn samengesteld op basis van 70% PG en 30% VG. En per flesje met 10 ml betaal je slechts € 2,95.

Groot voordeel van de flinke variëteit aan smaken en de schappelijk prijs, is dat daarmee het zoeken naar je favoriete smaak betaalbaar blijft. En heb je je keuze gemaakt, dan zijn de liquids ook nog eens prima geschikt als all-day-vape voor langere tijd.

Categories: Wat is...