Vraag & antwoord

Wat is het uitstalverbod?

Per 1 januari 2021 geldt voor websites die rook- en damp-waren verkopen een zogenoemd uitstalverbod. Dit wil zeggen dat er op de webpagina’s geen product-foto’s en/of -afbeeldingen meer mogen worden getoond.

Vanaf 1 januari 2021 is het voor webwinkels van tabaksproducten en aanverwante producten zoals e-sigaretten en e-liquids verboden op de webpagina’s een foto danwel afbeelding te tonen van deze producten. Daarnaast mogen er geen video’s meer worden aangeboden. Maar ook het linken naar websites met foto’s en/of video’s van tabaksproducten is niet meer toegestaan. Het uitstalverbod (displayverbod) geldt ook voor aanverwante social media.

E-liquid Tabak Zoet Freebase 70%/30%

In de praktijk

In de praktijk heeft dit als gevolg dat wij op E-liquid-site Nederland geen foto’s van e-sigaretten (verpakkingen) en e-liquid-flesjes meer mogen tonen. Bij ons vind je per product dat ook alleen nog een infographic zoals hiernaast waarop een aantal van de essentiële basiskenmerken worden getoond.

Al met al erg vervelend, want jij als potentiële koper kunt dus niet zien wat je eventueel gaat kopen. Gelukkig staan wij echter altijd voor je klaar: heb je vragen over onze e-liquids of de startsets en basis-onderdelen die wij hier verkopen, mail ons dan gerust! Wij reageren doorgaans heel snel.

Ons e-mailadres: info@e-liquid-site.nl.

Uitzonderingen

Voor onder andere supermarkten was het verbod op het zichtbaar hebben van alle tabaks- en dampproducten al eerder ingegaan en wel op 1 juli 2020. Dit betekent in de praktijk dat deze (damp)waren in de winkels van bijvoorbeeld de Albert Hein en Jumbo aan het zicht worden onttrokken en in kasten en achter (schuif) deuren zijn geplaatst.

Overigens geldt het uitstalverbod onder bepaalde voorwaarden niet voor specifieke speciaalzaken die als zodanig zijn geregistreerd bij de NVWA. Dat wil dus zeggen dat je in fysieke dampwinkels die je in veel steden tegenkomt wel de producten uitgestald zult kunnen zien.

Gerelateerde berichten