Vraag & antwoord

Wat is Nic Salt?

Nic Salt is een releatief nieuwe vorm van nicotine in e-liquids met betere damp-eigenschappen dan de traditionele (freebase) nicotine; vaak toegepast in POD-systemen.

Nicotine in tabaksbladeren heeft van nature de chemische samenstelling van een zout. Dit wordt voor traditionele freebase-nicotine ontdaan van het bestanddeel benzoëzuur waardoor er pure nicotine overblijft. Bij Nicotine Salt (nicotine-zout) vindt er geen chemische transformatie plaats en is dus sprake van de natuurlijke (zout)vorm van nicotine zoals die in tabaksbladeren voorkomt.

Bekijk onderstaande (Engelstalige) video voor verdere uitleg:

Kenmerken Nic Salt

Nicotinezout heeft een aantal eigenschappen die het een beter damp-product maken dan freebase-nicotine:

  • Betere verdamping in een elektrische sigaret;
  • Beter geschikt voor gebruik met laag wattage-apparaten (niet-sub-ohm);
  • Betere opname in het lichaam;
  • Snellere bevrediging van je nicotine-behoefte;
  • Zachter in de keel;
  • E-liquids met Nic Salt zijn langer houdbaar.

Let op

Mix18Nicotine (zowel in freebase- als Nic Salt-vorm) is een zeer verslavende stof en het gebruik van nicotinehoudende producten wordt sterk afgeraden voor personen onder de 18 jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotinehoudende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Het dampen van e-liquids met nicotine met behulp van een e-sigaret is een alternatief voor roken van tabak en wordt afgeraden voor niet-rokers.

Gerelateerde berichten