Vraag & antwoord

Mouth-to-Lung of Direct-to-Lung?

Standaard worden er twee manieren van dampen onderscheiden: Mouth-to-Lung (mond-naar-long, MTL) en Direct-to-Lung (direct-naar-long, DTL of DL). Jouw voorkeur hierbij bepaalt mede welke soort elektrische sigaret, welke coils en welk mondstuk je zult moeten kiezen.

Er zijn in basis twee manieren waarop je de damp uit een elektrische sigaret inhaleert: direct naar je longen of via de mond naar je longen. In onderstaande Engelstalige video wordt het verschil direct duidelijk uitgelegd.

Mouth-to-Lung

Kies je voor de mond-naar-longen-methode (MTL) waarbij de damp eerst in de mond en vanaf daar naar de longen wordt doorgetrokken, dan kies je bij voorkeur een eenvoudige e-sigaret of pod-systeem met coil-weerstanden boven de 1.0 ohm en een smaller mondstuk. Deze manier is bij uitstek geschikt voor beginnende dampers; je produceert wat minder damp, maar het lijkt wel het meest op het traditioneel roken van tabak.

Direct-to-Lung

Heeft de direct-naar-longen-methode (DT of DTL) je voorkeur en wil je de damp dus direct de longen in hebben, dan kom je terecht bij wat meer geavanceerde e-sigaretten danwel box mods die gebruikmaken van coils met een weerstand onder de 1.0 ohm (sub-ohm) en vaak een breder mondstuk. Hiermee produceer je veel damp, maar is ook het e-liquid-verbruik hoger. Deze methode is minder geschikt voor starters.

Het is natuurlijk geheel aan jou welke manier van inhaleren je het fijnst vindt. En dus ook welke soort e-sigaret je daarvoor kiest. Zeker is wel dat de keuze zo enorm is, dat met een beetje zoeken en uitproberen er altijd wel een ideale elektronische sigaret te vinden is die helemaal aan jouw persoonlijke behoeftes voldoet.

Gerelateerde berichten